Kemi

Stofmængde

25. september 2014 af gariban - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har et spørgsmål mht. stofmængde.

Stofmængde er noget vi har regnet med i tre år nu, men jeg er virkelig kommet i tvivl om noget.

Hvis jeg nu skal udregne koncentrationen for NaOH, men jeg så v.h.a en titrereing finder stofmængden af HCl, er det så iorden at skrive opsætningen således.

n(HCl) = n(OH-)

Altså er n(OH-)=n(NaOH)

Og er c(OH-)=c(NaOH)

:)

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Nej, det er forkert. 


Svar #2
25. september 2014 af gariban

Hvordan ville du skrive det op? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Ved ækvivalenspunktet finder man den volumen HCl, der skal til for at alle NaOH reagerer i følgende reaktion 

HCl + NaOH ---> NaCl + H2

Herefter kan du så beregne stofmængden af NaOH og HCl, men det er korrekt, at reaktionsskemaet reagerer 1:1. 

Det kommer helt an på titratorvolumen, hvad stofmængderne bliver. 


Svar #4
25. september 2014 af gariban

Ja men af den grund bliver stofmængderne også ens? Gør de ikke det? :o


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Nej da, det afhænger helt af molariteten og volumen. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2014 af Heptan

#4

Det kommer an på hvordan forsøget er blevet udført. Hvis I har blandet tilfældige mængder HCl og NaOH sammen,  er stofmængderne ikke ens.

Hvis forsøget bliver udført sådan at der er lige store mængder af HCl og NaOH (således at pH = 7) gælder der selvfølgelig at n(HCl) = n(NaOH). Men koncentrationerne afhænger af volumen, vice versa.

Du skal bruge formlen c = n/V til beregning stofmængdekoncentrationen


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.