Fysik

Frekvens og vekselstrøm

26. september 2014 af kuntz15 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

De af vandet drevne generatorer, var hver på 300 Hk (1 Hestekraft = 736W).
Generatornerne havde 32 poler, roterede med 150 omdrejninger pr. minut og leverede 3 faset vekselstrøm med spændingen 55V
Hvilken frekvens havde den leverede vekselstrøm?

Nogen der kan hjælpe mig med opgave, bare en forklaret formel til mig kan være en stor hjælp, da det er det eneste som forhindrer mig i at løse opgaven, da jeg ikke finde noget i mine notater eller på nettet om sådan en formel.
På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2014 af mathon

                      f=16\cdot \left ( 150\; min^{-1} \right )=16\cdot \left ( 150\; min^{-1} \right )\cdot \left ( 60^{-1\; \frac{s^{-1}}{min^{-1}}} \right )=40\; s^{-1}=40\; Hz


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2014 af hesch (Slettet)

#0: Når en generator har 32 poler, har den 16 polpar. Den afgiver derfor 16 elektriske perioder per omdrejning.

150 omdrejninger pr. minut = 2,5 omdrejninger pr. sek. 

Den afgiver derfor 2,5 * 16 elektriske perioder pr. sek. = 40 Hz.

Glem nu alle disse formler for alting:  Tænk dig om i stedet.
 


Svar #3
26. september 2014 af kuntz15 (Slettet)

Tak for hjælpen begge 2, dejligt at kunne forstå tingene på hver sin måde.
Forstod det rimelig godt nu :)


Skriv et svar til: Frekvens og vekselstrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.