Matematik

reducer brøker

26. september 2014 af pnorgren2014 (Slettet) - Niveau: B-niveau

reducer brøken vha. kvadratsætningerne (dvs omskrivning til toleddede størrelser)

s^2 - 2st + t^2 / s^2 - st^2

hvordan reduceres dette, gerne med mellem led hvis der er det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af hesch (Slettet)

Tæller = ( s - t )2

Nævner = ( s + t ) * ( s - t )    ( Øhh - det er vist forkert )


Svar #2
26. september 2014 af pnorgren2014 (Slettet)

 tak for svar (: 

hvordan er du kommet frem til dette.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af hesch (Slettet)

Tæller er resultatet af kvadratsætningen: Kvadratet på en toleddet størrelse = . . . . . .

Nævner er i stedet = s * ( s - t2 )

I #1 havde jeg set forkert, troede der stod:  s2 - t2 :  så havde det været sætningen:

To tals sum gange de samme to tals differns = . . . . . .


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2014 af PeterValberg

Notat omkring kvadratsætningerne: [ LINK ]

Se eventuelt video nr. 3, 6 og 7 (talt nedefra) på denne [ video-liste ] fra FriViden.dk 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2014 af PeterValberg

#3 mon ikke #0 har fået et lille s for meget med i nævneren, ellers giver opgaven ikke rigtig mening...

#0 husk i øvrigt at anvende parenteser.

(s^2 - 2st + t^2) / (s^2 - st^2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2014 af hesch (Slettet)

#5:  Det er rart, at du bakker lidt op.


Svar #7
26. september 2014 af pnorgren2014 (Slettet)

den er beskrevet således  (s^2 - 2st + t^2) / (s^2 - t^2) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2014 af PeterValberg

#6 :-) 

#7 så har hesch jo ret i #1 :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
26. september 2014 af pnorgren2014 (Slettet)

så dette er svaret,? 

tæller = ( s - t )^2

nævner = ( s + t ) * ( s - t )


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2014 af PeterValberg

#9 nej, du kan forkorte brøken

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Ad #8:

Jamen så fortsætter jeg ufortrødent med remserne, som vi lærte i den gamle latinskole i 7. klasse:

Kvadratet på en toleddet størrelse giver altid 3 led:  Kvadratet på det første led + kvadratet på andet led, plus eller minus det dobbelte produkt af de to led.

To tals sum gange de samme to tals differens giver kvadratet på første tal minus kvadratet på andet tal.

At lære udenad.


Svar #12
26. september 2014 af pnorgren2014 (Slettet)

det er for at hjælpe min søster, så ville hjælpe mig en del med det korekte svar på spørgsmålet (: 


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2014 af PeterValberg

\frac{s^2-2st+t^2}{s^2-t^2}=\frac{(s-t)^2}{(s+t)(s-t)}=\frac{(s-t){\color{Red} (s-t)}}{(s+t){\color{Red} (s-t)}}=\;_{\cdots\cdots}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #14
26. september 2014 af pnorgren2014 (Slettet)

svaret = (s - t) / ( s+ t) 


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. september 2014 af PeterValberg

#14 Jeps

#12 Jeg vil anbefale din søster, at hun lærer kvadratsætningerne udenad, som hesch skriver,
       det vil virkelig være en fordel for hende fremover.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #16
26. september 2014 af pnorgren2014 (Slettet)

mange tak folkens, (: så lærte jeg også noget i dag som jeg kan give videre (:


Skriv et svar til: reducer brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.