Kemi

Redox

26. september 2014 af UK343 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal gøre følgende reaktionsligning færdig

S2- + Cl2 --> SO42- + Cl- (i basisk væske)

Kan simplethen ikke få den til at gå op. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Er du sikker på, der ikke står S2O32- og ikke S-2 i opgaven?


 


Svar #2
26. september 2014 af UK343 (Slettet)

Nej der står S-2.

Har nemlig løst den med S2O32-


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Ok.

Idet der er tale om et basisk miljø, skal du afstemme med OH-. Benyt de basale regler for bestemmelse af OT, afstem ladningerne vha. OH- og afstem til sidst med vand. Har du prøvet det?


Svar #4
26. september 2014 af UK343 (Slettet)

OT:
S2-= +2
Cl2 = 0
SO4- = +6
Cl- = -1

Så er jeg lidt lost angående hvor langt S går op og Cl går ned + ladningen på på højre og venstre side


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Du har følgende:

Før reaktionen er OT følgende

OT(S) = -2

OT(Cl) = 0

Efter reaktionen er OT følgende

OT(S) = +6

OT(Cl) = -1

      Op    Ned     Antal

S    8                   1

Cl             1         8

Du har nu

8OH- + S-2 + 4Cl2 ---> SO4-2  + 8Cl- + 4H2O

Oxygen stemmer også.


Svar #6
26. september 2014 af UK343 (Slettet)

okay, så er jeg med


Svar #7
26. september 2014 af UK343 (Slettet)

Men hvordan er det nu man kan regne/se ladningen på højre siden og venstre inden man afstemmer?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Man ser på, hvad for en ladning molekylet eller atomet har og ser på, hvilken koefficent, der står foran. Du ganger derefter koefficenten med ladningen. Du holder ladningsregnskab ved at addere alle ladninger på hver side.


Svar #9
26. september 2014 af UK343 (Slettet)

okay 

Kan det så passe er den på venstre side har -4 og højre side har -8?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvad du mener? Se #5. Ladningen på hver side er -10.


Svar #11
26. september 2014 af UK343 (Slettet)

Har fundet ud af det 


Skriv et svar til: Redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.