Fysik

Orbit B - HTX - Energi

26. september 2014 af Jacob2273 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen!

Jeg har lidt problemer med følgende opgave/r: 

Opgave 2.3:

Et bestemt solarium består af otteogtyve 100 W-rør samt en ansigtsbruner med fem 25 W-rør.

Hvor meget energi omsætter rørene i løbet af 25 minutter?

Hvad koster det at tænde rørene i 25 minutter?

Opgave 2:6:

Vand med temperaturen   18 grader   skal bringes i kog ved hjælp af en dyppekoger. Hvor mange deciliter vand kan man bringe i kog ved at tilføre 0,083 kWh?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af hesch (Slettet)

2.3:  Adder effekterne for de 33 rør.

Energi = (samlet effekt) * tid

Enheder:  J = W * s


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2014 af hesch (Slettet)

2.6:  Find vands varmekapacitet,  cvand .  Enheden kan være  J / ( g * K ).

Benyt så:

E = m * cvand * ΔT , hvor m er vandets masse og  ΔT  er temperaturstigning     =>

0,083kWh = 299000J = m * cvand * ( 100C - 18C )

Isolèr m, og beregn m.

Omsæt m til deciliter vand.


Skriv et svar til: Orbit B - HTX - Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.