Matematik

Vinkel BAC mellem halvtag og mur..??

26. september 2014 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

(Opgave vedhæftet)

Jeg har fundet vinkel A og B, men jeg læste lige opgaven igen. "Bestem vinkel BAC mellem halvtaget og muren" - Er det bare vinklerne, jeg skulle finde? Eller er det meget mere kompliceret end bare det? Jeg tvivler, opgaven er så nem, eftersom det er den sidste opgave i afleveringen.

Og hvordan laver jeg b?

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt sinusrelationerne i trekant ABC.

b) Træk en linie gennem C parallel med DE. Den danner en retvinklet trekant med BC som hypotenuse.Vinklen i denne trekant ved C er komplementærvinkel til den kendte vinkel C i trekant ABC. Derfor er

        |BE| = |CD| + (1/2)·|BC|


Svar #2
26. september 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Gjorde det meget mere besværligt for mig selv, men resultatet er da rigtigt :)

Højden BE giver 2.05, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder så

        |BE| = |CD| + (1/2)·|BC|

                = 0,7 + (1/2)·2,7 = 0,7 + 1,35 = 2,05

dvs. dit resultat er korrekt.


Skriv et svar til: Vinkel BAC mellem halvtag og mur..??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.