Matematik

Bestem a så andengradsligningen har 1 løsning?

26. september 2014 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave vedhæftet

Hvordan bestemmer jeg a, sådan at andengradsligningen netop har én løsning?

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Andengradsligningen har netop én løsning, når dens diskriminant d er lig med 0. Løs derfor ligningen d = 0. Diskriminanten d blev beregnet i det første spm a).


Svar #2
26. september 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Er det jeg har gjort på billedet så rigtigt? For jeg får diskriminanten til 8..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. a er ikke lig med 1. a er lig med a .

       d = b2 - 4ac = 42 - 4·a·2 = .

Regn færdig og løs så ligningen d = 0 .


Svar #4
26. september 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Er a lig med 0, så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Du skal løse ligningen

        42 - 4·a·2 = 0

        16 - 8a = 0


Svar #6
28. september 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Ersvaret så 2? a = 2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Skriv et svar til: Bestem a så andengradsligningen har 1 løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.