Matematik

udledning

27. september 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med den vedhæftede fil. Kan ikke få det til at gå op..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at de to trekanter er ensvinklede. Det fremgår ikke, hvad størrelserne i Ligning (1) er eller hvad indholdet i ligning (4) er.


Svar #2
27. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

men hvad vil det sige? kan jeg ikke opskrive

ds/db = R/L

også isolere lidt frem og tilbage og derved få det udtryk som jeg ønsker??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

Du har ikke fortal os hvad ds, db, R eller L er. Har du en anden tegning hvor de er ??


Svar #4
27. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

her er den :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Trekant ABC er ensvinklet med trekant CDF.  Så følger det, at

        db / L = ds / R .

Eventuelt kan man se, at de retvinklede trekanter, hvori centerlinien CE deler de to trekanter, også er ensvinklede, så

        (db/2) / L = (ds/2) / R.


Svar #6
28. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

det forstod jeg ikke så meget af...

kunne man ikke gøre sådan?
hvis de er ensvinklede så gælder der:

db/ds = L/R

hvis man så dividerer rundt så får man:

db/L = ds/R?

Jeg er ikke sikker..


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det er jo helt det samme.


Svar #8
28. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

men jeg prøvet at isolere, men får bare et andet udtryk


Svar #9
28. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

eller at dividere rundt..


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man har

        \frac{d_{b}}{d_{s}}=\frac{L}{R}

Gang med ds og divider med L på hver side.


Skriv et svar til: udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.