Matematik

Ligninger - hjælp!

27. september 2014 af Helene857 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal lave nogle ligninger, men jeg er gået i stå ved disse 3:

3(x + 5) - 2x(x + 3) = x(-1 - 2x)

De her to hænger sammen

2x + 3y = 8

4x + 3y = 14

De her to hænger sammen

x -  3y = 7

3x + y = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af mathon

3(x + 5) - 2x(x + 3) = x(-1 - 2x)                        gang ind i parenteserne

(3x + 15) - (2x2 + 6x) = (-x - 2x2)                     hæv parenteserne

3x + 15 - 2x2 - 6x = -x - 2x2                                  reducer

15 - 3x = -x

15 = 2x

(15/2) = x


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2014 af mathon

2x + 3y = 8

4x + 3y = 14                     

og

x -  3y = 7

3x + y = 1

                                         benyt lige store koefficienters medtode


Skriv et svar til: Ligninger - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.