Matematik

Problem med lommeregner

27. september 2014 af SofiePL (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej, jeg har et problem med min texas TI-30X 2S lommeregner. Jeg skal have regnet noget med potensfunktioner, når jeg opløfter den i -2 med patentes får jeg et forkert facit.. Hvad gør jeg? Jeg har e^x knappen, ved bare ikke hvordan den bruges.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:     Ad:

Jeg skal have regnet noget med potensfunktioner . . . .

Hvad er dette "noget" ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2014 af SuneChr

Jeg kender ikke disse regneapparater, men måske følgende er en mulighed for succés:
[2] [±] [ex] [=]        som  e- 2  ≈  0,1353


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2014 af hesch (Slettet)

#2:   Dit eksempel hænger snarere sådan sammen:

Tryk på ex-knappen.

Displayet viser: e^

Tast nu  (-) 2 og =

Dispayet viser 0,135 . . .

Sådan virker min TI-68   ( nære familierelationer ).


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

Bemærk indtastningen i #3 (-).  Der er to '-' taster på ti'erne, den ene er et minus (trække fra) den anden er et fortegnsminus, og det er den sidste du skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2014 af SuneChr

# 3
Et avanceret display har jeg slet ikke. Mit display er sort tavle og skrivekridt og lommeregneren fra det forrige millennium. Undertiden regnestok, - med bevægelig eksponential skala og Erlangs fire-cifrede logaritmetavler, fra før Verden gik af lave. De meget komplicerede beregninger venter jeg med, til jeg har adgang til Excel.
Nårh.., spøg til side. Jeg kom pludselig i det nostalgiske hjørne sådan på en sen septemberdag.
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2014 af PeterValberg

#5 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2014 af hesch (Slettet)

#6:  Ja, man kan også tælle fingre, men se nu her:

https://www.google.dk/search?q=kugleramme&biw=1366&bih=609&tbm=isch&imgil=bjjCW_YaL8B0uM%253A%253BRjKXnt6reuV04M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.captoy.dk%25252Flegetoej%25252Fundervisning-364%25252Fkugleramme-699%25252F&source=iu&pf=m&fir=bjjCW_YaL8B0uM%253A%252CRjKXnt6reuV04M%252C_&usg=__FmM1btcMTMsHWrsrwNYQrCoCrio%3D&ved=0CDkQyjc&ei=ct8mVKvQHsTXyQO7g4HQBA#facrc=_&imgdii=_&imgrc=bjjCW_YaL8B0uM%253A%3BRjKXnt6reuV04M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.captoy.dk%252Fimages%252Fproducts%252Flarge%252Fkugleramme-699-1071.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.captoy.dk%252Flegetoej%252Fundervisning-364%252Fkugleramme-699%252F%3B650%3B570

Man skal bemærke udformningen af kuglerne, der åbner mulighed for et sikkert og hurtigt greb med en passende tynd pind. En smart detalje er, at man kan justere rammens hældning vha. det bagudvendte støtteben. Udformningen af den øverste, vandrette talskala gør, at maskinen kan betjenes af såvel højrehåndede som venstrehåndede.

Bør indstilles som testvinder hos "Komputer for alle".


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2014 af SuneChr

# 7
Super, - så er der nemlig også hjælpemidler til addition og subtraktion. Dertil dur regnestokken jo ikke rigtig.
I øvrigt synes jeg, det er lidt synd, at unge i dag ikke ved, hvad en regnestok er, og, - især, hvordan den er indrettet, og hvordan den bruges. Men vi kan jo vente på, at der bliver stillet et spørgsmål heri, her på SP.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man kan, med et lille trick, udføre addition og subtaktion på regnestokken. Man benytter da, at

        x+y=(\frac{x}{y}+1)\cdot y

hvor operatøren så blot skal addere 1 i mellemregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2014 af SuneChr

# 9
Dén havde jeg ikke tænkt på.   
K e i n e   H e x e r e i   n u r   B e h ä n d i g k e i t  !


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2014 af SuneChr

# 9
Kan man skelne 1/3 mm fra hinanden, på grundskalaen, kræver en fire-cifret regnestok
en længde på 7,675 m. Og det er inden tungen trækkes ud, - altså tungen på regnestokken.


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det må være den regnestok, som læreren monterede på tavlen i undervisningsøjemed.

- Ja, man holder tungen lige i munden.


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Gad vide om Sofie fik løst sit problem :)


Svar #14
28. september 2014 af SofiePL (Slettet)

Nej tror ikke, at I forstod, hvad jeg mente, ellers så gav det jeg spurgte om bare ikke mening, whatever.
Når jeg indtaster 10^-3/3,4*10^-7 giver dette så 2,94*10^-11?


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Så er der jo slet ikke tale om at opløfte tal i en potens, men om at regne med tal med 10-eksponenter. Er der tale om tallet

        \frac{10^{-3}}{3,4\cdot 10^{-7}} 

? Det er lig med 2,94·103 . Man kan udregne det som 1E-3 / 3,4E-7 .


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Hvis du vil dividere med 3,4*10^-7 skal du huske en parentes om nævneren

10^-3/(3,4*10^-7) = 2,94*10^3


Svar #17
28. september 2014 af SofiePL (Slettet)

Dette får jeg ikke resultatet til, får det til 2,94*10^-11


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

har du husket parentesen ?


Svar #19
28. september 2014 af SofiePL (Slettet)

Okay tak for det #16 (;


Brugbart svar (0)

Svar #20
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det er fordi du udregner    (1·10-3 / 3,4) · 10-7 .

Du skal udregne   1E-3 / 3,4E-7  eller   1·10-3 / (3,4 · 10-7)


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.