Matematik

Køreturen

27. september 2014 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Køreturen fra lufthavnen til plejefamilien er 320 km

Bilen kører i gennemsnit 80 km/t 

Beregn hvor lang tid køreturen varer. 

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af Heptan

80\frac{km}{t}=320\frac{km}{x}

\Leftrightarrow x= \frac{320 km}{80\frac{km}{t}}


Svar #2
27. september 2014 af JBiebs (Slettet)

Skal man dividere 320 med 80

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Er det gennemsnitsfart eller gennemsnitshastighed?

Ved fart, isolér t med enheden, minutter

320 km / t · 60 = 80 km/t

Ved hastighed, isoler t med enheden, minutter

32000 meter / t = 80 km/t


Svar #4
27. september 2014 af JBiebs (Slettet)

Men hvor lang tid varer den? Jeg tror de mener hvor mange timer køreturen varer hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2014 af Heptan

#4 Se #1


Skriv et svar til: Køreturen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.