Matematik

hjælp

27. september 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

jeg håber der er nogen som kan hjælpe mig med vedhæftede opgave.

mange hilsner

mie


Svar #1
27. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

det er denne opgave

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af PeterValberg

Umiddelbart tænker jeg, at du kan gøre således:

• Omskriv cirklens ligning til formen:

   (x - a)2 + (y - b)2 = r2

   hvor (a,b) således er cirklens centrum og r er radius

• Bestem en ligning for den linje, der går gennem cirklens centrum og er ortogonal på linjen l

• Bestem denne linjes skæringspunkter med cirklen (tangenternes røringspunkter)
  og bestem herefter en ligning for de to tangenter, i det du for begge kender et punkt
  på linjen (de før fundne skæringpunkter) og en hældningskoefficient (samme som for linjen l) 

Der er sikkert en nemmere måde, men den kan jeg ikke lige "se" i skrivende stund :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

men jeg ved ikke hvordan man omskriver cirkelen ligning til formlen? KAn du prøve at omskrive den så ser jeg efter hvordan, for jeg har mange opgaver af den slags


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2014 af PeterValberg

#3 Nej, jeg vil ikke lave det for dig, - men i stedet gøre noget, der er endnu bedre
     her er et link til en video-liste fra FriViden.dk, - video nr. 5 talt nedenfra skulle
     gerne vise dig, hvordan du omskriver cirklens ligning

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Du kan også se den video jeg skrev i din anden tråd om samme opgave


Svar #6
28. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

kan det passe at de to tangenter ser således ud?:

-x-y+9,464= 0 og -x-y+2,536=0


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Nej, ikke lige. Kan du ikke vise os dine mellemregninger så er det lidt nemmere.


Svar #8
28. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

mine skæringspunkter blev: (3. 732, 5.732) og (0.268, 2.268) dem brugte jeg da jeg lavede: 

(-1)*(x-3,732) + (-1)*(y-2,268)=0 => -x-y+9,464= 0 

det samme gjorde jeg med den anden, dog skrev jeg nogle andre tal ind


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Jeg får cirklens centrum til (2,4) og radius til √8, får du også det ??


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Jeg har tegnet lidt i geogebra, cirklen linien l og l's normalvektor

Vedhæftet fil:cirklen.png

Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.