Fysik

6,66 Kondensator.

28. september 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En ideel (tabsfri) kondensator tilslutter en spænding på 400 V med frekvens 50 Hz, og optager da en strøm på 0,50A. Ved tilslutning til en anden spændingskilde med f=1000 Hz optager kondensatoren 0,60A.

Hvordan bestemmer man spændingen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af peter lind

For en condensator gælder at impedansen er

Z = 1/(ω*C) = U/I

Brug dette til først at finde C af den første oplysning. Derefter kan du finde spændningen i den anden del


Svar #2
12. oktober 2014 af multo26 (Slettet)

Er der et navn til w så jeg kan slå det op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2014 af peter lind

cyklisk frekvens


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#2:  ω er den elektriske vinkelhastighed i enheden:  radianer pr. sek.

f = 50 Hz    =>    ω = 2π*50 s-1 = 314,16 s-1

Z = 1 / (jωC) = -j / (ωC).  Dvs. at strømmen er fasedrejet π/2 forud for spændingen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2019 af Leopard666 (Slettet)

Jamen svaret er 24 V. Hvordan kan man få dette svar med din formel?tak :)


Skriv et svar til: 6,66 Kondensator.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.