Matematik

Beregn x

28. september 2014 af 980526 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Jeg har den her opgave som virkelig ikke giver mening i mit hoved. Nogen der kan hjælpe?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

De to trekanter er ens vinklede, så forholdet mellem ensliggende sider er konstant (det samme)

CB er ens liggende med BA,   BA = x og CB = 200cm-x

CL er ensliggende med AP, CL = 90cm og AP = 30 CM

\frac{CB}{BA} = \frac{CL}{AP}\\ \frac{200cm - x}{x} = \frac{90cm}{30cm}

Isoler x i ovenstående ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at de to trekanter LBC og PBA er ensvinklede, og at |CB| + |BA| = 200 , og |BA| = x .


Svar #3
28. september 2014 af 980526 (Slettet)

Okay, mange tak :D

Skriv et svar til: Beregn x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.