Matematik

lommeregner indstilling hjælp

29. september 2014 af idaoline01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er igang med at udregne denne lineære sammenhæng.
Jeg har resultatet, men mine lommeregner giver mig nogle tal som er helt modsat. 
jeg har en texas ti-30xs og en texas ti 30-x 11b 
Jeg kan simpelthen ikke dreje hvad det er den skal stå på, for at få det rigtige resultat

70-60/62-18=0,23. 
Men mit giver -17,838 eller 51,0322. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af Therk

Du skal bruge parenteser. Din lommeregner udregner

70 - {\color{red}\frac{60}{62}} - 18 \approx 70 - 0{,}968-18 = 51,

men du vil gerne udregne

\frac{{\color{red}(}70-60{\color{red})} }{ {\color{red}(}62-18{\color{red})} }= {\color{blue}(70-60)/(62-18)} = \frac{10}{44} =\frac{5}{22} \approx 0{,}23

Husk at multiplikation (gange) og division udregnes før addition og subtraktion (plus og minus). Med parenteser kan du manipulere rækkefølgen af udregninger.
 

Det, der er skrevet i \color{blue}_{\text{bl\aa}} skal du indtaste på din lommeregner.


Svar #2
29. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

Jeg skal f.eks. også regne y1-A*X1= 61-10,10*25= -191,5 hvilket også er helt forkert. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af Therk

#2

Jeg skal f.eks. også regne y1-A*X1= 61-10,10*25= -191,5 hvilket også er helt forkert. 

 

Hvis du skal have hjælp til det må du give noget kontekst.


Svar #4
29. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

mange tak, så ikke lige din besvarelse.
Kan du så hjælpe mig til hvad der går helt galt her, og hvordan jeg skal udregne det på lommeregner.

Jeg har (25,61) og (74,66)
a= 66-61/74-25 = ( ligemeget hvordan jeg bruger partenteser bliver det) 10,102. 

herefter skal jeg udregne b
Y1-A* X1 =  61-10,10*25 = ( -191,5) hvilket er helt forkert!

 


Svar #5
29. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

nu fik jeg det til 0,10. 

Og den anden til 58,5!

tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2014 af Therk

a bliver da ikke 10,102:

a=\frac{66-61}{74-25} = \frac 5{49}= {\color{red}0{,}}102.

Prøv så at se om du får det rigtige resultat.
 


Skriv et svar til: lommeregner indstilling hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.