Matematik

Divisionsalgoritme

29. september 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens. Jeg har fået givet en tredjegradsligning: p(z)=z3+6z+20. Jeg har så herefter plottet den ind i Maple og fundet ud af at -2 er en rod i p(z).
Herefter vil jeg gerne lave en divisionsalgoritme for at finde de sidste to rødder. Men jeg ved simpelhent ikke hvad det er jeg gør galt da jeg ikke får et ordentligt resultat. Er der nogen der evt. kan tjekke efter (se vedhæftet fil) :-)

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af mathon

Hvis -2 er rod i p(z) = z3 + 6z + 20
er (z+2) divisor i z3 + 6z + 20
 


Svar #2
29. september 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Jaa det ved jeg.. Men jeg kan ikke få det til at stemme overens..  Ved ikke hvordan jeg skal komme videre fra det sted jeg har vedhæftet..
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af mathon

             z+2 |  z3  +  6z  +  20 |z2 - 2z + 10
                       z3 + 2 z2
                              -2z2 + 6z + 20
                              -2z2  - 4z
                                      10z + 20
                                      10z+20
                                                0


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af mathon

Hvoraf
                    z3 + 6z + 20 = (z + 2)(z2 - 2z + 10)


Svar #5
29. september 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Mange tak for hjælpen!! Troede at det var 6z-20-2z2 og ikke -2z2+6z+20 :)


Skriv et svar til: Divisionsalgoritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.