Matematik

løs ligningssystemet

29. september 2014 af kingofthering (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle da vil hjælpe da jeg er helt blank?

x+y=2

3x+y=14


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af Joe11111 (Slettet)

Ja da, men hvad går opgaven ud på ? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2014 af peter lind

Træk den øverste ligning fra den nederste


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Benyt at x = 2 - y
Indsæt denne værdi af x i den anden ligning til bestemmelse af y. Når du har y-værdien kan du blot indsætte den i en af ligninger til bestemmelse af x.

Svar #4
29. september 2014 af kingofthering (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2014 af Nedstark (Slettet)

Hejsa. 

Som du nok ved er ligningen for en ret linje y=ax+b

Det vil sige at du skal få de to ligninger til at ligne y=ax+b. 

Derfor så: 

x+y=2        -x

y=-x+2

Så har jeg rykket x over på den anden side og dermed fået den til at ligne y=ax+b. 

Så gør vi det det samme med den anden. 

3x+y=14      -3x

y=-3x+14 

Igen nu ligner den y=ax+b

Næste skridt er så at stille de to ligninger mod hinanden. Her skal du bare glemme y. 

altså: -x+2=-3x+14 

Flyt x'erne over så de bliver positive: 2x+2=14

Flyt 2 over på den anden side: 2x=12

12/2 = 6

x = 6 

Håber det hjalp. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

x + y = 2 ⇔ x = 2 - y 

3x + y = 14 ⇔ 3(2-y)+y = 14 ⇔ 6 -3y + y = 14 ⇔ y = -4 

x -4 = 2 ⇔ x = 6 

Ligningssystemet løses til (x,y) = (6,-4) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2014 af mathon

    I:   3x+y=14
  II:     x + y = 2                  subtraher II fra I

          2x = 12
           x = 6                          som indsat i II 
giver
          6 + y = 2
          y = - 4  


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

#5 

Der er tale om et ligningssystem, og derfor ønskes både x og y løst som i #6. 


Svar #9
29. september 2014 af kingofthering (Slettet)

Tusind tak for hjælpen nu forstår jeg systemet :-)


Skriv et svar til: løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.