Matematik

Hjælp til omvendt funktion

29. september 2014 af Tbrahms (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder fast med en matematik opgave om omvendt funktion, som lyder:

f(x)=31,5*0,887^x 

Nogen, der ved hvordan man omregner den omvendte funktion til den? ^ 

På forhånd mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af mathon

                    y=31,5\cdot 0,887^{x}

                    0,887^{x}=\left (\frac{y}{31,5} \right )

                     \log\left ( 0,887)\cdot x=\log \right \left ( \frac{y}{31,5} \right )

                     x(y)=\frac{\log\left ( \frac{y}{31,5} \right )}{\log\left ( 0,887 \right )}


Svar #2
29. september 2014 af Tbrahms (Slettet)

Mange tak!:)


Skriv et svar til: Hjælp til omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.