Matematik

divisionsalgoritmen

29. september 2014 af Santa123Claus (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Det er sådan at jeg skal udfører divisionsalgoritmen med følgende:

p(z)=2z3+9z2-z+3 og d(z)=z-2

Og er så ikke helt sikker på hvordan jeg skal udfører det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af LeonhardEuler

Det er den helt almindelige divisionsalgoritme, som du har lært fra folkeskolen. 

Hvis du har problemer, så kan du ligefrem opsætte i "trappen" og udføre algoritmen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2014 af mette48 (Slettet)

(2z3+9z2-z+3) :( z-2) =  2z2                                2z3:z              ganger ud

2z3-4z2                                                                               trækker fra

    13z2                                +13z                      13z2:z               ganger ud

    13z2-26z                                                                         trækker fra

           25z      Hmm er du sikker på, at du har skrevet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af LeonhardEuler

\frac{p(z)}{d(z)}=\frac{2z^3+9z^2-z+3}{z-2}=2z^2+13z+25+\frac{53}{z-2}


Skriv et svar til: divisionsalgoritmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.