Matematik

Brøk og ligning

30. september 2014 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan løser man denne brøk?
 

2x/5 + 6 = 10

14x/11-3 = 25


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Det må sikkert være 

\frac{2x}{5}+6 = 10 ?

Subtraher med 6, derefter multiplicer med 5 på hver side og divider med 2

Prøv så med den anden


Svar #2
30. september 2014 af Egofaciens (Slettet)

Prøver lige!


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af mathon

              \frac{2x}{5}+6=10               subtraher 6

              \frac{2x}{5}=4                       multiplicer med 5

              2x=20                     divider med 2

               x=10


Svar #4
30. september 2014 af Egofaciens (Slettet)

Tuusinddd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2014 af PeterValberg

#3

Lad, for så vidt muligt, være med at give endelige svar. Ofte er et hint meget mere værd for spørgeren end at få svaret serveret.

(citat: Betingelserne)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Brøk og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.