Matematik

hjælp

02. oktober 2014 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Arbejder med iklædte ligninger..

Har et rektangel med en omkreds på 360 cm.

Højde 2x og bredden 3x..

Hvordan laver jeg den til en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

O = 2h + 2b = 2(2x) + 2(3x) = 10x 

Idet O = 360 er 10x = 360  


Svar #2
02. oktober 2014 af Sofusfelix (Slettet)

super  

nu har jeg en trekant med 20 cm i grundlinie og 150 cm 2 i areal.

Hvordan finder jeg højden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Benyt at A = 1/2·h·g 

Isoler h i ligningen 


Svar #4
02. oktober 2014 af Sofusfelix (Slettet)

jeps det er problemet. Hvordan isoler jeg h?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2014 af PeterValberg

#4

multiplicér ("ganger") begge sider med 2
dividér begge sider med g

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

2A / g = h 


Svar #7
02. oktober 2014 af Sofusfelix (Slettet)

Tak for svar..  men hvorfor multiplicer med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2014 af PeterValberg

#7 for at få brøken 1/2 til at "forsvinde"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Fordi man kun har den halve højde i formlen A = 1/2·h·g 

Du er interesseret i værdien af den hele højde og ikke den halve. 


Svar #10
02. oktober 2014 af Sofusfelix (Slettet)

ok - atter tak.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.