Matematik

portfolio

02. oktober 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen, der kan løse opgaven i pdf-filen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven drejer sig om at bestemme de antal trænere, der skal afsættes i april (A) og maj (M) for at have mindst 140 fuldtidsarbejdere ved udgangen af juni, samtidig med at man honorerer produktionskravene i april, maj og juni. Da, der ikke skal være nogen elever eller lærlinge ved udgangen af juni, skal der ikke optages nogen elever i juni. Samtidig skal man formodentlig minimisere den udbetalte løn W. Man har så for produktionen:

April: (100 - A)·0,6 + A·0,3 + 2A·0,05 ≥ 20        (der optages 2A elever)
Maj:  (100 - M)·0,6 + M·0,3 + 2A·0,4 + 2M·0,05 ≥ 24   (der optages 2M elever, og man har nu 2A lærlinge)
Juni:  (100 + 2A)·0,6 + 2M·0,4 ≥ 30   (de 2A lærlinge er nu fuldt uddannet, og man har 2M lærlinge)

Kravet til antallet af arbejdere:  100 + 2A + 2M ≥ 140

Den samlede lønudbetaling i de tre måneder er

        W = (100 - A)·3000 + A·3300 + 2A·2200
              + (100 - M)·3000 + M·3300 + 2A·2600 + 2M·2200
              + (100 + 2A)·3000 + 2M·2600
            = 900000 + 15900·A + 9900·M

Polygonområdets grænser er så

        A ≤ 200
        M - 4A ≤ 180
        3A +2M ≥ -75
        A + M ≥ 20

Der ser ud til at være minimum for W i polygonområdet for A = 0 og M = 20, dvs. ingen elever i april og 40 elever i maj.


Skriv et svar til: portfolio

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.