Matematik

Brøkere og omskriv til eksponetiel form

02. oktober 2014 af malthej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med disse opgaver?

Kan det i øvrigt passe at de første to brøkere giver henholdsvis:

RETTELSE SKAL IKKE HAVE LAVET OPG 3 ALLIGEVEL :)

a= 1 b= 3^1


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2014 af mathon

Kan det i øvrigt passe at de første to brøkere giver henholdsvis:

a = 1   b = 3

                          Ja

opgave 3

                           a)            0,000442  =  4,42·10-4
                                      


Svar #2
02. oktober 2014 af malthej (Slettet)

Tak :)

Kan du hjælpe med c) og d) i opg 2


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt med Opg 2 a) og b) . 3^1 kan endda skrives lidt simplere.

I c) og d) benyttes potensregneregler.

Benyt, at    an · am = an+m , a-n = 1 / an , og  √a = a1/2 , og (an)m = an·m .

Desuden hedder det "en brøk", "flere brøker", ikke brøkere.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2014 af mathon

Opgave 2

c)           

                           \frac{x\sqrt{x}}{x^2}=\frac{\sqrt{x}}{x}\; \; \; \; \; \; \; x\neq 0

.
d)

                          \sqrt{\sqrt[3]{x}}=\sqrt[2]{\sqrt[3]{x}}=\sqrt[6]{x}\; \; \; \; \; \; x\geq 0

  eller
                         \left (x^{\frac{1}{3}} \right )^{\frac{1}{2}}=x^{\frac{1}{3}\cdot \frac{1}{2}}=x^{\frac{1}{6}}=\sqrt[6]{x}


Svar #5
02. oktober 2014 af malthej (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Brøkere og omskriv til eksponetiel form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.