Matematik

Differentialregning- tangent ligninger

02. oktober 2014 af Ukjendt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..

jeg har en opgave som jeg ikke kan forstå. det er til en aflevering, der skal afleveres i aften kl. 23:30. Håber nogen kan Hjælp.

Opgave 1008
Parablen y=x^(2) har to tangenter, der går gennem punktet A(-((1)/(2)),-2). Bestem en ligning for hver af disse tangenter.

det skal lige siges jeg ved at jeg skal brug formlen y= f '(x0)*(x-x0)+f(x0), men er er nogen der kan forklar mig præcis hvordan jeg skal brug den til at besvare opgaven ..

taak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Punktet A(-1/2 ; -2) .

Opstil først ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) = x2 i punktet (x0 , f(x0)) . Ved at benytte, at punktet A(-1/2 ; -2) ligger på tangenten, får man en ligning til bestemmelse af røringspunkternes x-koordinat x0 .


Svar #2
02. oktober 2014 af Ukjendt (Slettet)

Skal jeg så lave en graf eller hvad?  jeg forstår ikke rigtig hvad du mener. kan du præcisere det lidt mere. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er altid en god ide at lave en skitse.

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

           = 2x0 · (x - x0) + x02 .

Indsætter man nu punktet A's koordinatsæt, altså x = -1/2 og y = -2 fremkommer en ligning til bestemmelse af x0 .


Svar #4
02. oktober 2014 af Ukjendt (Slettet)

ok super. taak 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2014 af Soeffi

Vedlagt: graf.

Vedhæftet fil:x_i_anden_tangenter.jpg

Skriv et svar til: Differentialregning- tangent ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.