Kemi

Hjælp:-)

02. oktober 2014 af cocochanel555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde stofmængden af AgNO3, jeg ved kun hvad molamassen er: 154,8

(ikke andre oplysninger).

Nogen der ved hvad jeg kan gøre for at finde massen eller stofmængden


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af mathon

Du må have oplyst eller på anden vis kunne beregne stofmængden af AgNO3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af ralle005 (Slettet)

Jeg mener du skal bruge formlen n = m/M

du finder m ved at lægge de forskellige grundstoffers vægt sammen fra det periodiske system


Svar #3
02. oktober 2014 af cocochanel555 (Slettet)

jeg finder molarmassen på denne måde ikke massen eller stofmængden


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2014 af deadandgone (Slettet)

Du skal bruge formlen:
n=\frac{m}{M_w}
Hvor Mw (molarmasse) er = 169,8731 [g/mol].

Du må have oplyst en en anden enhed som er i gram eller kilogram. Denne enhed i [g] sætter du ind på m's plads i ligning og udregner n (stofmængden).



 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2014 af deadandgone (Slettet)

Du kan ikke regne en ligning med 2 ubekendte. Du skal altså have en oplysning til. Såfremt det er stofmængden du vil finde, skal du bruge m oplyst i gram. 

Ydermere skal du være opmærksom på, at din beregnede molarmasse ikke er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af mathon

#0

M(AgNO3) = sum({1,1,3}*{107.87,14.007,15.999}) g/mol = 169,874 g/mol


Skriv et svar til: Hjælp:-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.