Kemi

Syre-base

04. oktober 2014 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en håndsæbeopløsning er pH = 9. Sæben er natriumsaltet af palmitinsyre, som har en pKs-værdi på 4,4.

Beregn koncentrationen af sæbe i håndsæbeopløsningen.

Mit forslag er at bruge formlen pH=1/2*(pKs-log(c))


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2014 af mathon

                        pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s+\log(c_b) \right )                      

                       2\left (pH-7 \right )- pK_s=\log(c_b)

                       c_b=10^{2\left pH-14 - pK_s}

                                


Skriv et svar til: Syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.