Kemi

Pufferopløsning

05. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lavet følgende forsøg:

En 100 ml pufferopløsning med 0,1 M CH3COOH  ml 0,1 M CH3COO-

Stofmængderne af de to stoffer bliver dermed .

n(CH3COOH) = 0,1 L * 0,1 M = 0,01 mol

n(CH3COO-) = 0,1 L * 0,1 M = 0,01 mol

20 mL af pufferopløsning udtages. Hernæst tilsættes NaOH 0,1 M, hvor pH-værdien afmåles for hver mL. 

Jeg har lavet følgende skema, men har svært ved komme videre, da ikke er så god til dette emne. Så ved ikke helt, hvad der sker efter tilsætningen:

Hvis nogle dygtige mennesker ville hjælpe vil det betyde en del:

Screen Shot 2014-10-05 at 12.47.44.png


Svar #1
05. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

Hov, har allerede fundet første fejl. Hvis 20 mL af puffersystemet udtages ændres stofmængderne for stofferne vel også:

n(CH3COOH) = 20 mL * 0,1 M = 0,002 mol

n(CH3COO-) = 20 mL * 0,1 M = 0,002 mol

Skemaet kommer dermed til at se således ud, men forstår stadig ikke hvad der skal stå i sidste række, når man tilsætter en mL NaOH

Screen Shot 2014-10-05 at 13.01.43.png


Svar #2
05. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

Er der ingen, som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af Heptan

Beregn stofmængden af 0,001 mL 0,1 M NaOH

Så denne stofmængde stærk base reagerer fuldstændigt med ethansyre. Vi beregner stofmængden n(CH3COOH)(efter), og jeg citerer:

Ved efter tilsætning står der:
under eddikke syre står der (...)
- Dette kommer fra n(CH3COOH)(før) - n(OH-)(før) = (...)

Der gælder desuden at:

n(OH^-)_{f\o r}=n(CH_3COO^-)_{efter}

... og at hydroxid er den begrænsende faktor, dvs. at den bruges op. 


Skriv et svar til: Pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.