Kemi

kemi-opgaver

05. oktober 2014 af heartgaza (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.. '

har vedhæftet 3 kemi-opgaver, som jeg håber nogen vil kunne hjælpe mig med. 

på forhånd tak

Vedhæftet fil: Opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2014 af mathon

Stærke syrers pH-beregning
                                                       pH=-\log(c_s)

           


Svar #2
05. oktober 2014 af heartgaza (Slettet)

hvad er cså?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2014 af mathon

    cs er syrens formelle koncentration.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2014 af mathon

Stærke basers pH-beregning ved 25°C:

                                                       pOH=-\log(c_b)

                                                       pH=14-pOH=14+\log(c_b)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2014 af mathon

0,5 g calciumoxid er ækvivalent 
med
                   n\! \left ( Ca(OH)_2 \right )=\frac{m}{M}=\frac{0,5\; g}{56,077\; \frac{g}{mol}}=0,008916\; mol

       dvs
                   n(OH^-)=2\cdot \left (0,008916\; mol \right )=0,017833\; mol   i 0,50 L

                   \left [OH^- \right ]=\frac{0,017833\; mol}{0,50\; L}=0,035665\; M

 Ved 25°C:
                   pOH=-\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=-\log\left (0,035665 \right )=1,45

                   pH = 14 -pOH=14-1,45=12,55


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2014 af Heptan

Ca(OH)_{2 \ (s)}\rightarrow Ca^{2+} _{ \ (aq)}+2\ OH^- _{\ (aq)}


Skriv et svar til: kemi-opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.