Matematik

andengradspolynomium

05. oktober 2014 af eppeheppe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har prøvet at regne toppunktet for forskriften 1/2x^2 + x – 4 

dvs.

jeg fandt først d(diskriminanten) ved at sige b^2 – 4ac, hvilket jeg troede var

d = 1^2 - 4 * 1(–) 4 =  – 8 

men jeg ved muligvis, at det er lidt forkert jeg har lavet, da jeg ikke kunne få y- koordinaten til at være -4,5 men bare 4. 

For i geogebra står der at toppunktet for denne parabel er (-1,-4.5)

Nogen der vil hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2014 af mathon

            a=\tfrac{1}{2}
            b=1
            c=\left ( -4 \right )

                                         d = 12 - 4 · (1/2)·(-4) =  1 + 8 = 9 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2014 af mette48 (Slettet)

Toppunktet for et andengradspolynomiun er (-b/(2a),-d/(-4a)) hvor d=b2-4ac

sæt ind i formelen


Svar #3
05. oktober 2014 af eppeheppe (Slettet)

#1 jeg tænkte også på at a var 0,5 men troede lige a ikke måtte være under 1 - det er vist under 0 den ikke må være!!! mange mange taaaak! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2014 af LeonhardEuler

#3

Det er ikke korrekt. Koefficienten a må antage alle værdi du kender (reelle koefficienter) og ikke kender (komplekse koefficienter) undtagen 0 

Generelt opskrives et andengradspolynonium på formen

             p(x) = ax2 + bx + c  ,   hvor  a≠0

bemærk hvis a = 0  så vil p(x) = 0•x2 + bx + c = bx + c   da vil du ikke have noget andengradspolynonium - men en af førstegrad.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2014 af mathon

#2
             Toppunktet for et andengradspolynomiun er (-b/(2a),-d/(4a)) hvor d=b2-4ac


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.