Kemi

styrk-eksponenten

05. oktober 2014 af ehhm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Morfin er en svag base, pKb=5,79

Hvad er[H3O+] og pH i en 0,115 M morfinopløsning?

Er lidt i tvilv, men tænker at jeg på en eller anden måde skal bruge at K_b=([H30+]^2)/c_b-[h30+]


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2014 af mathon

Ved 25°C:

                     pOH=\frac{1}{2}\cdot\left ( pK_b-\log(c_b) \right )=\frac{1}{2}\cdot\left ( 5,79-\log(0,115) \right )

                     \left [ OH^{-} \right ]=10^{-pOH}

                     \left [ H_3O^{+} \right ]=\frac{10^{-14}}{\left [ OH^- \right ]}

          

                    pH=14-pOH


Svar #2
05. oktober 2014 af ehhm (Slettet)

går denne metode også hvis det var en svag syrer ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2014 af Heptan

Svag syre

Ved 25°C:

\newline pH=\frac{1}{2} \left ( pK_s - \log (c_s) \right ) \newline \newline pH=-\log[H_3O^+ ] \newline \newline [H_3O^+ ]=10^{-pH}

eller evt.

\newline pH=7-\frac{1}{2} \left ( pK_b + \log (c_s) \right ) \newline \newline pH=-\log[H_3O^+ ] \newline \newline [H_3O^+ ]=10^{-pH}


Skriv et svar til: styrk-eksponenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.