Matematik

vektoerer

06. oktober 2014 af Jessies (Slettet) - Niveau: A-niveau

ved ikke hvordan vi skal regne ud eller hvordan vi skal kom frem til det spørgsmål.
pleaseeeee help us :)

Vedhæftet fil: 335.PNG

Svar #1
06. oktober 2014 af Jessies (Slettet)

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Vektorerne a og b er ortogonale, hvis ab = 0 . Løs denne ligning i k .

2) Vektorerne a og b er parallelle, hvis der gælder det(a,b) = 0 . Løs denne ligning i k.


Svar #3
06. oktober 2014 af Jessies (Slettet)

Vektor a er ortogonale og vektor b er parallelle? :)


Svar #4
06. oktober 2014 af Jessies (Slettet)

Nåå nu forstå jeg. Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. I Opg 1) skal man bestemme de værdier af k, for hvilke vektorerne a og b er ortogonale.

I Opg 2 skal man bestemme de værdier af k, for hvilke vektorerne a og b er parallelle.

I Opg 1 skal man derfor løse ligningen

        ab = 0

dvs.

        [k+1 ; 2k+1] • [k-1 ; 1] = 0

Løs nu denne ligning.


Svar #6
06. oktober 2014 af Jessies (Slettet)

Altså skal vi isoler k i både vektor a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, Man skal i Opg 1 løse ligningen

        [k+1 ; 2k+1] • [k-1 ; 1] = 0

Udregn skalarproduktet på venstre side og løs ligningen i k.


Svar #8
06. oktober 2014 af Jessies (Slettet)

vi kan ikke komme videre. vi forståede det ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Repeter, hvordan skalarproduktet af to vektorer a og b udregnes:

        a = [a1 ; a2]  ,  b = [b1 ; b2]

        a b = a1·b1 + a2·b2 .

Løs nu ligningen

        [k+1 ; 2k+1] • [k-1 ; 1] = 0


Svar #10
06. oktober 2014 af Jessies (Slettet)

Okay vi prøver lige :)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: vektoerer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.