Matematik

Laplacetransformation

06. oktober 2014 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg ved, at laplacetransformationen L(tn) = n!/sn+1.

Hvorfor giver den inverse af laplacetransformation af 1/s4 ikke t3? Det skal åbenbart give 1/3! · t3.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af peter lind

Du blander integralregning sammen med laplacetransformationer; men det er altså ikke det samme. Du kan se nærmere på det i http://en.wikipedia.org/wiki/Laplace_transform Der er også nogle tabeller


Svar #2
06. oktober 2014 af Haxxeren

#1

Nej, hvis f(t) = tn, så er L(f(t)) = n!/sn+1


Svar #3
06. oktober 2014 af Haxxeren

Jeg har fundet ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2014 af hesch (Slettet)

L(1) = 1/s     =>

L(t) = 1/s2         =>

L(½t2) = 1/s3       =>

L(1/6t3) = 1/s4

Såå. . .


Skriv et svar til: Laplacetransformation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.