Matematik

Bestem en ligning for hver af trekantens højder

07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet en opgave jeg ikke kan finde ud af. Håber der er nogle der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af mathon

ha er højden som er en delmængde af linjen med normalvektor BC gennem A.

hb er højden som er en delmængde af linjen med normalvektor AC gennem B.

hc er højden som er en delmængde af linjen med normalvektor AB gennem C.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2014 af SuneChr

Højden fra B har retningsvektor \widehat{AC} og går gennem B


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2014 af mathon

               ha er højden som er en delmængde af linjen med normalvektor BC gennem A.
dvs
               ha er højden som er en delmængde af linjen med normalvektor \begin{pmatrix} 3\\-8 \end{pmatrix} gennem (1,3).


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2014 af mathon

               hb er højden som er en delmængde af linjen med normalvektor AC gennem A.
dvs
               hb er højden som er en delmængde af linjen med normalvektor \begin{pmatrix} 8\\-2 \end{pmatrix} gennem (6,9).


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2014 af mathon

               hc er højden som er en delmængde af linjen med normalvektor AB gennem C.
dvs
               hc er højden som er en delmængde af linjen med normalvektor \begin{pmatrix} 5\\6 \end{pmatrix} gennem (9,1).


Svar #6
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men hvordan bestemmer jeg ligningen ud fra det? 


Svar #7
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

så ligningen for ha: 3(1-1)-8(3-3)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

For hver af højderne kender man et punkt og en normalvektor.


Svar #9
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Ja, men er min løsning på ha rigitg? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

En ligning for en ret linie har formen    y = ax + b . Du har blot skrevet et udtryk i #7, der ses at være lig med 0.


Svar #11
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at give mening... 


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

En linie i planen, der har normalvektoren n = [a;b] og går gennem punktet (x0 , y0) har ligningen

        a·(x - x0) + b·(y - y0) = 0 .

Højden ha har normalvektoren BC = [a;b] = [3;-8] og går gennem punktet (x0 , y0) = (1 , 3) .


Svar #13
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Ja også kommer der til at så således: 3*(x-1)+(-8)*(y--3)


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du mangler     = 0 , og kun ét minus i y-parentesen. Reducer så ligningen færdig.


Svar #15
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

3x-8y+21=0?


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. oktober 2014 af mathon

ha er højden som er en delmængde af linjen med normalvektor \begin{pmatrix} 3\\-8 \end{pmatrix} gennem (1,3).

             h_a\! \! :\; \; \; \begin{pmatrix} 3\\-8 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-1\\y-3 \end{pmatrix}=0


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. oktober 2014 af mathon

hb er højden som er en delmængde af linjen med normalvektor \begin{pmatrix} 8\\-2 \end{pmatrix} gennem (6,9).

             h_b\! \! :\; \; \; \begin{pmatrix} 8\\-2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-6\\y-9 \end{pmatrix}=0


Svar #19
07. oktober 2014 af Manu0407 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. oktober 2014 af mathon

hc er højden som er en delmængde af linjen med normalvektor \begin{pmatrix} 5\\6 \end{pmatrix} gennem (9,1).

            h_c\! \! :\; \; \; \begin{pmatrix} 5\\6 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-9\\y-1 \end{pmatrix}=0


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.