Kemi

oxidationstal - redoxreaktion

07. oktober 2014 af erinaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!
jeg har problemer med følgende:

Opskriv det afstemte reaktionsskema for opløsning af nikkel i saltsyre.

Reaktionsskemaet har jeg opskrevet således:

Ni + HCl --> Ni^2+  + Cl^-  + H_2

Nikkel stiger med 2 i oxidationstal, men jeg går i stå nu, da jeg synes at både H og Cl falder 1 i oxidationstal? eller er det bare mig? kan det lade sig gøre? og hvordan afstemmer man så, hvis det kan?

tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2014 af Heptan

Chlor har OT = -1 på venstre side. Den har også OT = -1 på højre side

Det er kun H som falder i OT


Svar #2
07. oktober 2014 af erinaa (Slettet)

#1

Chlor har OT = -1 på venstre side. Den har også OT = -1 på højre side

Det er kun H som falder i OT


Okay! tusind tak for svaret!


Skriv et svar til: oxidationstal - redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.