Matematik

korrekt udregning?

07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Her er et mat stykke som jeg satser på er rigtig. Har nemlig fået andet resultat end facit, dog kan det lade sig gøre at facit tager fejl, men gør den i dette tilfælde?

\sqrt[4]{1000} *10^-3 + 2 *10^-1 * \sqrt[8]{5}  -100

= 5,623 * 0,001 + 2 * 0,1 * 1,223 – 100

= 0,0056 + 2  * 0,1223 – 100

= 2,0056 * 99,88

= 200,31

Facit mener -99,75


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du regner det ikke ud korrekt. Du skal sætte dig ind i regningsarternes hierarki.

Du skal beregne

        (103/4·10-3) + (2·10-1·51/8) - 100

mens du tilsyneladende beregner

        (103/4·10-3 + 2) · (- 10-1·51/8) + 100 )

hvilket ikke har noget med opgaven at gøre.

Facitlisten er korrekt.


Svar #2
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Hvordan skal jeg vide hvorledes opgaven skal beregnes? Vil det sige at resultatet jeg fik er også rigtig ? Hvis jeg beregnede opgaven på denne måde i eksamen, vil det tælle som fejl eller som rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, dit resultat er forkert og har ikke noget med opgaven at gøre, som nævnt i #1. Du skal benytte regningsarternes hierarki.


Svar #4
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

= 5,623 * 0,001 + 2 * 0,1 * 1,223 – 100

= 0,0056 + 0,2 + 0,2446 – 100

= 0,4502 - 100

= 99,5?

Har brugt regnehieraki


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der skal ikke være noget "+0,2" i 2. linie. Linie 3 er derfor forkert, og fortegnet er helt galt i linie 4.

Som nævnt er din facitlistes resultat korrekt.


Svar #6
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

jamen 2*0,1 kan jeg ikke bare glemme når det står


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det bliver da heller ikke glemt. Det bliver jo ganget sammen med 1,223 og er så en del af delresultatet 0,2446 på næste linie.


Svar #8
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

tak, hvad med denne opgave: 2^3*15+3^2*18+6-\sqrt[4]{15}-15-2^3

= 8 * 15 + 9 * 18 + 6 – 2 – 8

= 120 + 162 + 4 – 8= 286 – 8

= 278

der står i facit at det giver 278,03?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, facit er også korrekt.    4√15  er ikke lig med 2, som du postulerer.


Svar #10
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Her afrundede jeg, dog giver det 1,9679 og ikke 03?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, hvorfor skulle det give 03?

Udregn      280 - 4√15  .


Svar #12
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

jeg mente i decimaltal, men jo det gav 278,03


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er det færdige resultat, afrundet til 2 dec.


Skriv et svar til: korrekt udregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.