Matematik

Hjælp til ligninger!

08. oktober 2014 af hans9832 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) 12x+48=51x-117
b) 3.895x=9.265x+7.584
c) 14.95x/12.69=54.25
Er der nogle der kan regne dem ud?:)
På forhånd tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af Therk

Ja, men hvad får du ud af det?

Lad os i stedet få dig til at regne dem ud.

I a): Træk 12x fra på begge sider og læg 117 til på begge sider. Så har du næsten isoleret x.

b): Træk 9.265x fra på begge sider. Så har du næsten isoleret x.

c): Gang med 12.69 på begge sider og divider begge sider med 14.95. Så har du isoleret x. Samme fremgangsmåde kan du bruge i a) og b), hvis du stadig er i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2014 af PeterValberg

FriViden.dk har en glimrende [ VIDEO-LISTE ] om emnet ligninger & reducering

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.