Matematik

Forskrifter for to lineære funktioner

11. oktober 2014 af owli13 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Glædelig efterårsferie!

Jeg er så heldig at sidde med en matematikaflevering i hænderne, men der er desværre lige en opgave, jeg har brug for hjælp til:

"Sammenhængen mellem prisen y i kr. pr. stk. for en vare og forbrugernes efterspørgsel x i stk. antages at være lineær, y = f(x). Ligeledes antages sammenhængen mellem prisen y i kr. og udbuddet x i stk. også at være lineær, y = g(x). Der er konstanteret følgende observationer:

Antal stk. = x | 10.000 stk. | 100.000 stk. 

Pris(eftersp.) = f(x) | 38 kr. | 20 kr.

Pris(udbud) = g(x) | 13 kr. | 40 kr.

a) Bestem forskrifterne for f og g."

... Såå hvis der lige sidder en skøn person med forstand på lineære funktioner et sted, så ville jeg virkelig værdsætte lidt hjælp. 

- Anne


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2014 af mathon

Brug topunktsformlen:

                             y=\underset{a}{\underbrace{\left (\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \right )}}\cdot x+\underset{b}{\underbrace{\left ( y_1-\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1 \right )}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2014 af mathon

som for f(x)
giver
                     f(x)=y=\left (\frac{20-38}{100.000-10.000} \right )}\cdot x+{\left (38- \frac{20-38}{100.000-10.000}\cdot 10.000 \right )}

                     f(x)=-0,0002\cdot x+40


Skriv et svar til: Forskrifter for to lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.