Matematik

Isolering af x

13. oktober 2014 af ll9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan hjælpe med at isoler x:

3(a^2)x-2(a^3)=x^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2014 af mathon

          x3 - 3a2x + 2a3 = 0      løs tredjegradsligningen

bemærk
                 x = a    er én rod


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2014 af Soeffi

...


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2014 af LeonhardEuler

#1  : Både  x = a  og x = -2a er rod i   x3 - 3a2x + 2a3 = 0  


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2014 af mathon

hvorfor både 
                         (x - a)   og   (x + 2a)   er divisor  i   x3 - 3a2x + 2a3

hvoraf
                         x3 - 3a2x + 2a3  =  (x - a)· (x + 2a) = 0       benyt 0-reglen
                         


Skriv et svar til: Isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.