Kemi

Hvad er koncentration af [Al(H2O)6]3+?

13. oktober 2014 af sara493 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Her er opgaven som jeg er lidt i tvivl om hvordan skal løses:

Der skal bestemmes koncentration af [Al(H2O)6]3+ i en 0,1 M opløsning af Al2(SO4)3 

Det eneste, der er opgivet er nemlig reaktionen:

Al2(SO4)3  +  6 H2O   \leftrightharpoons  2  [Al(H2O)6]3+  + 3 SO43-

Så, hvordan bestemmer jeg koncentrationen?

Håber der er nogen som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2014 af mathon

                      Al2(SO4)3  +  12 H2O   --->  2  [Al(H2O)6]3+  + 3 SO42-

                     


Svar #2
13. oktober 2014 af sara493 (Slettet)

Jeg kan se, at reaktionen ikke var afstemt korrekt, men hvordan bestemmer jeg koncentrationen??


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Har du ikke et opløsningsvolumen?

Svar #4
13. oktober 2014 af sara493 (Slettet)

Det har jeg nemlig ikke. Det er derfor, jeg ikke kan finde ud af. 

Det eneste jeg ved er, at 0,10 M   Al2(SO4)3   har en pH = 2,6


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Koncentrationen af [Al(H2O)6]3+ er jo bare dobbelt så stor.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Du har, at 0,1 M = 0,1 mol / L  og at 0,2 M = 0,2 mol / L. Stofmængdekoncentrationen må jo så være dobbelt så stor, eftersom aluminiumsulfat og den hydratiserede aluminiumion reagerer i forholdet 1:2, jf. reaktionsskemaet velvidende, at V er konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2014 af mathon

 Hvis

             Al2(SO4)3  +  12 H2O   --->  2  [Al(H2O)6]3+  + 3 SO42-      er forsludt helt til høhre have
haves for
   pufferen
                        [Al(H2O)6]3+ (aq)   +   H2O (l)   <--->   [Al(OH)(H2O)5]2+ (aq)   +   H3O+ (aq)

                         0,2 - x                                                      x

                                           \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]}=10^{pH-pK_s}=\frac{x}{0,2-x}\; \; \; \; \; 0<x<0,2

                                                         \frac{x}{0,2-x}=10^{2,6-4,85}

                                                        x=0,001118

                           [Al(H_2O)_6]^{3+}=\left (0,2 M \right )- \left ( 0,001118\; M \right )=0,199\; M


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2014 af mathon

2. linjes gåder:

forsludt helt til høhre have
haves for               --->

forskudt helt til højre
haves for


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Er du fuld, mathon? :P

Skriv et svar til: Hvad er koncentration af [Al(H2O)6]3+?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.