Matematik

integralregning

14. oktober 2014 af annie4567 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogle forklare mig hvilken forskel der er mellem bestemt og ubestemt integral?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2014 af mathon

Det bestemte integral er en skalar/talværdi.

Det ubestemte integral er en funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Måske giver dette mere mening, hvis du er den mere visuelle type:

- Bestemt Integral:

 \int_{a}^{b}(f(x))\cdot dx 

hvor a og b er nedre- og øvre grænser.

Ubestemt Integral:

\int [f(x)]\cdot dx

Dette er kort sagt bare at integrere funktionen ved de diverse regneregler. 

Giver det mening?

Bard


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2014 af mathon

nærmere betegnet
                                   
          det bestemte integral
                                                   \int_{a}^{b}f(x)dx=F(b)-F(a)

          det ubestemte integral
                                                   \int f(x)dx=F(x)+k


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.