Matematik

Reducering

14. oktober 2014 af line854a (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg har et reducerings stykke, og ved hvad det giver, og kan også finde en måde at regne det ud på, men er sikker på den går, for det er en aflevering, og det er bare en hvor jeg har lavet logisk tænkning .

Ligningen er:

b^3*(a*b)^12/(b*c)^5*c^7*b^-2 

(Ved det skal give a^12

Det jeg har gjort er:

b^3/b^5*b^-2=1

c^12/c^5*c^7=1

1*12/1=12

Så det er 12a, men er der andre måder?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Har du skrevet det rigtigt op? Hvor får du c12 i tælleren fra?


Svar #2
14. oktober 2014 af line854a (Slettet)

Det er skrevet rigtig op, altså ligningen er:

b^3*(a*c)^12/(b*c)^5*c^7*b^-2


Svar #3
14. oktober 2014 af line854a (Slettet)

Jeg får c^12 fra "(a*c)^12" Som er i tælleren i det hele stykke


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du var kommet til at skrive (a*b)^12 i det første indlæg.

Nå,

b^3*(a*c)^12/((b*c)^5*c^7*b^-2) =

b3*a12*c12 / (b5*c5*c7*b-2) =

b3*a12*c12 / (b3*c12) =

a12


Svar #5
14. oktober 2014 af line854a (Slettet)

Nårh okay, undksyld. Mange tak, så den holder ikke helt stik, det jeg har gjort vel? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jo, det er vist rigtigt nok.

b^3/b^5*b^-2=1   Rigtigt

c^12/c^5*c^7=1   Rigtigt

1*12/1=12   Der skulle vist have stået 1*a12/1 = a12


Svar #7
14. oktober 2014 af line854a (Slettet)

Okay tak, men din forklaring virkede lidt mere logisk, så det bruger jeg, mange tak! (Y) 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.