Matematik

Taylorpolonomium

14. oktober 2014 af Mount (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har prøvet at løse følgende opgave, men jeg får ikke det korrekte resulat, hvad har jeg gjort forkert?

Vedhæftet fil: Untitled (5).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet funktionen

        f(t) = t2·cos(t) + 7·sin(11t) + 2 .

For at opstille Taylorpolynomiet for f(t) ud fra 0 skal man beregne f(0) , f '(0) og f ''(0) hvorefter polynomiet er

        T2(t) = f(0) + (f '(0)/1!)·t + (f ''(0)/2!)·t2 .

Hvis du endelig vil bruge Taylorpolynomierne for cos(t) og sin(11t) skal du opstille det korrekt:

        sin(11t) = 11t - (1/3!)·(11t)3 + ...

så man vil forvente, at det vil være

        T2(t) = 2 + 7·11t +t2 = 2 + 77t + t2 .


Svar #2
14. oktober 2014 af Mount (Slettet)

Når man diff. 7*sin(11t)

hvordan får man 77*cos(11t)

Hvor kommer 77 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

77 = 7·11 .

Når man differentierer   sin(at)   får man   a·cos(at) .


Svar #4
14. oktober 2014 af Mount (Slettet)

Den første afledede er:

2t*-sin(t)+77*cos(11t)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Du har ikke differentieret det første produkt korrekt. Man har

        f '(t) = 2t·cos(t) - t2·sin(t) + 77·cos(11t) .


Svar #6
14. oktober 2014 af Mount (Slettet)

Har gjort det således:

f(t)=t^2 cos(t)+7 sin(11 t)+2 \rightarrow f'(t)=(1*2*t^{2-1})*-sin(t)+(7 *11)*cos(11 t)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Som nævnt differentierer du ikke produktet (t2·cos(t)) korrekt. Benyt reglen for differentiation af et produkt:

        (t2·cos(t))' = (t2)'·cos(t) + t2·(cos(t))' = 2t·cos(t) - t2·sin(t) .


Svar #8
15. oktober 2014 af Mount (Slettet)

I #1 fandt du frem til polynomiet hvorledes?

Hvorfor dividerer du med 1 og 2


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der divideres med 1! og 2! . Det generelle udtryk for Taylorpolynomiet af grad n for funktionen f(t) udviklet fra 0 er

        Tn(t) = ∑nk=0 (f(k)(0)/k!)· tk .

Her finder man f(0) = 2 , f '(0) = 77 , f ''(0) = 2 , hvorfor

        T2(t) = 2 + (77/1!)·t + (2/2!)·t2 = 2 + 77t + t2 .

Jeg benyttede dog dit eget forslag med at benytte Taylorudviklingerne for cos() og sin() til 2. orden. Så har man

        T2(t) = t2·(1 - (1/2!)·t2) + 7·(11t - (1/3!)·(11t)3) + 2

                = t2 + 77t + 2 .


Skriv et svar til: Taylorpolonomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.