Matematik

multiple choice

15. oktober 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude, 
Jeg har en øvelse i multiple choice, som jeg kæmper at løse.
øvelsen: Lad f: R2 ---> R være givet ved 
f(x,y)= (x-y) * ex*y

Hvad er                     \frac{\partial f}{\partial x}(0,1)

Skal man først erstatte x med 0 og y med 1 i funktionen, og derefter skal man diferentiere funktionen med hensyn til x???

Håber, at nogen vil hjælpe med denne øvelse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, man skal først beregne den partielle afledede ∂f/∂x og så indsætte x = 0 og y = 1 i forskriften for den partielle afledede. Konstanten f(0,1) differentieres jo bare til 0.


Svar #2
15. oktober 2014 af Niko83 (Slettet)

Mener du:

f(x,y) = (x-y) * ex*y  = xexy - y exy

∂f/∂x(x,y) = x2exy  -  xyexy  og nu indsættes x=0 og y=1


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, jeg mener den fremgangsmåde, men det er differentieret forkert.

Der differentieres med hensyn til x, hvorved y betragtes som en konstant.


Svar #4
15. oktober 2014 af Niko83 (Slettet)

Skal man diff.kun x, som bliver 1. inkluderet potensen?? og y bliver til følge 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er helt uforståeligt hvad du skriver. Man skal differentiere med hensyn til x. I #2 ser det ud til, at du differentieret med hensyn til y, selv om det heller ikke er helt korrekt.


Skriv et svar til: multiple choice

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.