Matematik

integralregning

16. oktober 2014 af annie4567 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal gøre rede for nogle regneregler for ubestemte/ bestemte integraler. Jeg har gjort for bestemte integraler.

Nogle der kan hjælpe mig med regnereglerne for ubestemt integral?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Det er nok nemmere at give dig et link: 

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/integralregning/regneregler-for-integraler


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Man har også følgende: 

\int k\cdot f(x) = k \cdot \int f(x)  

og generelt har man 

\int f(x) = F(x) + k


Svar #3
16. oktober 2014 af annie4567 (Slettet)

de regneregler du har sendt link af er da dem for bestemt integral og ikke ubestemt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Nej, absolut ikke. Gør dig selv klart, hvad et ubestemt integrale er. Jeg har linket regneregler for ubestemte integraler.

Desuden udregnes et bestemt integrale ved at benytte regneregler for ubestemte integraler og derefter indsætte grænseværdierne i det ubestemte integrale.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

I ental hedder det "et integral".

For bestemte integraler har man også indskudsreglen

        \int_{a}^{b}f(x)\, \textup{d}x=\int_{a}^{c}f(x)\, \textup{d}x+\int_{c}^{b}f(x)\, \textup{d}x


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Det nytter ikke at svare trådstarter, eftersom vedkommende aldrig svarer tilbage på nogle af de ting, man skriver.

Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.