International økonomi

Spg. vedrørende mikroøkonomi: Mindst mulige pris

16. oktober 2014 af DanielBRoel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Hvis der i en opgave bliver spurgt til hvad den mindst mulige pris kan være for at der bliver solgt produkter på et givent kompetitivt marked, snakker vi så long-run eller short-run? Eller er det uden betydning?

Jeg ved, at i SR skal prisen bare dække deres AVC, mens den i long run skal dække AC. Dette bør så give to forskellige svar, så længe vi har et positivt fixed cost i SR, ikke? 

Fremgangsmåden vil vel så være at finde minimum for AVC og AC, og sætte dette lig MC, bestemme vores output og derefter løse for p ... men denne løsning afhænger af om vi snakker short run eller long run hvorfor jeg nu er kommet i tvivl, i det det ikke bliver nævnt nogen steder? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Daniel,

Du har selv nævnt nogleordet, nemlig "kompetitivt marked". Dvs., at du ikke har et oligopoly eller et monopol. Derfor ved do jo at du sætter dit "equilibrium-price" i det punkt, hvor demand = supply, da det er denne pris, der "clers the market" ifølge din MCC (Market-Clearing-Condition).

Men du har ret i, at det er forskelligt fra om du taler om tingene i SR eller i LR. 

I SR:

- Hvis du er et komplet "competitive firm", så sætter du din pris på denne måde:

p*= MC

Hvor: MC = dC/dq[C(q)] eller med andre ord, så er din pris lig med den aflede funktion af din kost-funktion.

I LR:

Her vil et firma sætte ens pris ved:

p*= ATC

Med andre ord, så er ens pris, p lig med ens gennemsnitlige totale kosts.

Giver dette lidt overblik over tingene?

Bard


Skriv et svar til: Spg. vedrørende mikroøkonomi: Mindst mulige pris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.