Matematik

Renteregning

17. oktober 2014 af ThereseMoreau (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I min lærebog står følgende omkring renteregning:

Det synes jeg ikke er så klart, faktisk forstår jeg det ikke. Er der nogen der kan give mig en ledetråd?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2014 af mathon

                                 e^{g(n)=}e^{\ln\left ( 1+\frac{1}{n} \right )^n}=\left ( 1+\frac{1}{n} \right )^n=f(n)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2014 af LeonhardEuler

Benyt at den naturlige logaritmes inverse funktion er den eksponentielle funktion med eulers tal som base 

eln(x) = x


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man ser, at

        g(n) = ln(f(n))

hvorfor

        f(n) = eg(n)


Svar #4
17. oktober 2014 af ThereseMoreau (Slettet)

Nårh ja, det er klart, det er sjovt som det er den elementære matematik, der volder problemer. Mange tak! :-)


Skriv et svar til: Renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.