Matematik

regneregler

17. oktober 2014 af ThereseMoreau (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nu er dette lidt et skud i tågen, men kan det passe, at e^{x*lnx}=x^{x} da

e^{x*lnx}=\left ( e^{x} \right )^{lnx}=x^{x},\ da\ e\ g\aa r\ ud\ med\ ln

Har anvendt potensregneregler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er for så vidt korrekt, men du skal se på det således

        ex·ln(x) = eln(x)·x = (eln(x))x = xx .

Funktionerne ex og ln(x) er hinandens omvendte funktioner.


Svar #2
17. oktober 2014 af ThereseMoreau (Slettet)

Okay, det giver også noget bedre mening. Mange tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2014 af SuneChr

# 1
Vil man kalde funktionen   x\curvearrowright\: \! x^{x}  en eksponenti(al/el)funktion? Den er jo, i en vis forstand, både potentiel og eksponentiel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Funktionen xx har ikke noget særskilt navn. Den er hverken en potensfunktion eller en eksponentialfunktion.


Skriv et svar til: regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.