Fysik
sammensætning af kræfter
hej jeg har lavet denne opgave, men jeg er ikke sikker på fremgangsmåden og resultatet??
Svar #1
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)
Hvilken opgave? Det var måske bedre at fortsætte diskussionen i den oprindelige tråd?
Svar #2
17. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet)
når nej, haha, har glemt at sende den..
Svar #3
17. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet)
eller vent det kan også være 2,5 N i alt, da der er en oprettet og nedadrettet kraft, der skal trækkes fra hinanden?
Svar #4
17. oktober 2014 af hesch (Slettet)
#3: Iflg. opgaven skal du "konstruere" den samlede kraft. Så du skal tegne "kræfternes parallelogram", fx først på kræfterne F1 og F2 = F12.
Herefter på F12 og F3 = F123.
Skulle du beregne den samlede kraft, kunne du angive kræfterne i en kompleks talplan, og blot addere disse komplekse værdier. ( Jeg ved ikke, om det siger dig noget )
Svar #5
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)
Kræfterne er ikke ensrettede. De lægges sammen vektorielt.
I enheder af de små tern (1/4)N har man
F1 = [3;3] , F2 = [1;-2] og F3 = [8;0] ,
så
F = F1 + F2 + F3 = [3+1+8 ; 3 -2 +0] = (1/4)N·[12 ; 1] = [ 3,0N , 0,25N]
Størrelsen af den resulterende kraft er da
|F| = √(32 + 0.252) N = 3,01 N .
Svar #6
18. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet)
vi har hverken haft om vektorer eller komplekse værdier er der ikke andre metoder end disse, men den med parallelogram har vi haft lidt om..
Svar #7
18. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)
#6
Der er ikke så meget mening i at løse opgaver om sammensætning af kraftvektorer, hvis man ikke har lært noget om vektorer.
Skriv et svar til: sammensætning af kræfter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
