Matematik

lineær funktioner

21. oktober 2014 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej Folkens, er igang med en Matematik aflevering som er på B-niveau (gym) opgaven lyder således, har brug for hjælp da lineær funktioner ikke lige er mit bedste fagområde.. :-)

grafen for en lineær funktion f (x) går gennem punkterne P(-2,6) og Q (3,-9) bestem en forskrift for f(x)  hvordan i alverden gør jeg nu det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

a = \frac{y_1-y_2}{x_1-x_2} = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

b = y_1 - a \cdot x_1 = y_2 - a \cdot x_2

f(x)= \left (\frac{y_1-y_2}{x_1-x_2} \right )\cdot x + \left (y_1 - \frac{y_1-y_2}{x_1-x_2}-x_2 \right )


Svar #2
21. oktober 2014 af makki1994 (Slettet)

Koburg58 mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2014 af Kachoot (Slettet)

y=a\cdot x+b

a=\frac{y_{2}-y_{1}}{x_{2}-x_{1}}

b=y_{1}-a\cdot x_{1}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykket i den sidste parentes i #1 er ikke helt korrekt. Det skal i stedet være

        f(x)=\frac{y_{1}-y_{2}}{x_{1}-x_{2}}\cdot x+\left ( y_{1}-\frac{y_{1}-y_{2}}{x_{1}-x_{2}}\cdot x_{1}\right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#4

Tastefejl; jeg undskylder, jeg så det lidt for sent.


Svar #6
21. oktober 2014 af makki1994 (Slettet)

Det er helt iorden, og mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.