Kemi

Reaktionsbrøker

26. oktober 2014 af rare (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder her med en opgave som jeg bare ikke kan finde ud af, hvis der er nogen der vil hjælpe mig bliver jeg meget glad.
 

Betragt følgende fire reaktioner:
a)    CH4(g)  +  2O2(g)  ↔ CO2(g)  +  2H2O(g)
b)    2SO2(g)  +  O2(g)  ↔ 2SO3(g)
c)    PCl5(g) ↔ PCl3(g)  +  Cl2(g)
d)    4NH3 + 5O2(g) ↔ 4NO(g)  +  6H2O

Opskriv reaktionsbrøkerne for de fire reaktioner (brug partial tryk). Angiv hvilken enhed reaktionsbrøken får i hvert tilfælde.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2014 af Heptan

Fx

a)

Y=\frac{p(CO_2)\cdot p(H_2O)^2}{p(CH_4)\cdot p(O_2)^2}

Kan du se systemet? :-)

I a'eren er reaktionsbrøken dimensionsløs, men normalt angiver man partialtryk i bar, og reaktionsbrøken får en enhed herefter ift. hvor mange partialtryk der er 


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2014 af mathon

b)
           Y=\frac{p(SO_3)^2}{p(SO_2)^2\cdot p(O_2)}            Y =\frac{p(SO_3)^2}{p(SO_2)^2\cdot p(O_2)}\; \; \; \; \; \left [Y \right ]=bar^{-1}  
 


Svar #3
27. oktober 2014 af rare (Slettet)

Jeg kan godt se systemet. Tak til jer begge to for jeres hjælp.


Skriv et svar til: Reaktionsbrøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.